Spara tryggt till
din pension

Sätt guldkant på framtiden.

Vill du ge ditt framtida jag ett extra tillskott i kassan? Då är det viktigt att spara undan pengar till pensionen på egen hand. Med allmän pension (från staten) och tjänstepension (från ditt jobb) får de flesta ut ungefär 60 - 80 % av sin lön, beroende på hur länge de jobbar och hur deras arbetsliv har sett ut. Du måste alltså inte spara till pensionen själv, men tror du att det kan bli svårt att klara sig på betydligt mindre som pensionär är det en bra idé att börja redan nu.

Pensionsspara i aktier

Att pensionsspara i aktier med FPJ och Sigmastocks är enkelt och det går snabbt att komma igång. Investera några minuter nu och få ett sparande som sköter sig självt, ända fram till den dagen du behöver dina pengar!

Hur mycket kan du spara?

Vid sparande på 500 kr i månaden får:
20-åringen - Ca 1 500 000 kronor extra vid pensioneringen

30-åringen - Ca 780 000 kronor extra vid pensioneringen
40-åringen - Ca 370 000 kronor extra vid pensioneringen

Vid 1000 kr i månaden får:
20-åringen - Ca 3 100 000 kronor extra vid pensioneringen

30-åringen - Ca 1 570 000 kronor extra vid pensioneringen
40-åringen - Ca 740 000 kronor extra vid pensioneringen

Så har vi räknat: Ett sparande på ett ISK-konto med schablonskatt, avgift för FPJs förvaltning på 0,35 % per år, och årlig avkastning är satt till 8 % vilket är en rimlig genomsnittlig avkastning för börsen över lång tid. Kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i tjänsten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

Läs mer om portföljerna →