25-04-2016

Sigmastocks i samarbete med Nordnet och Avanza

Storbankerna får se upp när Sigmastocks börjar samarbeta med Nordnet och Avanza. Syftet är att hjälpa privatpersoner att ersätta dyra, traditionella fonder med enkelt och kostnadseffektivt aktiesparande.

Fonderna har länge kritiserats för sina höga avgifter. Det bästa för spararen hade varit att undvika mellanhanden fonder och investera direkt i aktier istället. Att det skulle vara farligt eller innebära en större risk för den enskilde spararen synar Sigmastocks och menar att den största risken med långsiktigt sparande är höga, procentuella avgifter. Med deras lösning kan dessa avgifter sänkas med över 95%. För en enskild person kan det innebära miljonbelopp extra i avkastning för exempelvis pensionen.

Fonder som sparform spås försvinna. De har redan levt kvar allt för länge, på grund av bankernas oligopol och den tröghet som finns i det finansiella systemet. Billiga indexfonder och så kallade ETF:er kommer möjligen att fylla en funktion på mer svårtillgängliga marknader även framgent, men inom 10 år finns inte den klassiska sverigefonden kvar. Alternativen är helt enkelt för bra.

Via Sigmastocks hemsida kan privatpersoner idag skapa och investera i egna forskningsgrundade, långsiktiga aktieportföljer. I bakgrunden arbetar avancerad matematik, med syfte att sortera fram och sätta ihop prisvärda och stabila bolag i olika branscher. Kunderna behöver inte ha några specifika förkunskaper och då portföljerna är långsiktiga behöver kunderna inte heller vara speciellt aktiva. Sigmastocks tar betalt i form av prenumerationer från 19kr/månad för att skapa och spara i en optimerad portfölj. Att skapa, anpassa och spara i en indexportfölj är gratis.

Samarbeten med Nordnet och Avanza underlättar själva köpen för Sigmastocks kunder. Månadssparande direkt i aktier kan nu genomföras med några klick. Sammantaget skapar lösningen ett helt nytt sparalternativ, som för en gångs skull är fördelaktigt för användaren och inte för förvaltaren. Sigmastocks grundades 2014 av Mai Thai och Nanna Stranne tillsammans med forskare från Chalmers Tekniska Högskola. Bolaget består idag av 6st anställda. Antalet användare ökade med 500st under föregående månad.

Tillbaka till föregående sida