För Fortnox-kunder

Investera företagets kapital och låt vinsten växa med Sigmastocks

  • Smidigare registrering med uppgifter som hämtas automatiskt från Fortnox

  • Automatiskt uppladdning av deklarationsunderlag i Fortnox för både ditt företag och din redovisningsbyrå

  • Aktiv portföljförvaltning direkt i aktier, helt automatiskt, till en av marknadens bästa priser

För Fortnox-kunder

Investera företagets kapital och låt
vinsten växa med Sigmastocks

  • Smidigare registrering med uppgifter från Fortnox
  • Automatiskt uppladdning av deklarationsunderlag i Fortnox 
  • Aktiv portföljförvaltning direkt i aktier till en av marknadens bästa priser

Säg hej till en
unik spartjänst

Precis som Fortnox vill vi på Sigmastocks underlätta vardagen för alla företagare. Därför erbjuder Sigmastocks för företag aktiv portföljförvaltning direkt i aktier, helt automatiskt, till en av marknadens bästa priser. 

Kopplingen mellan Sigmastocks och Fortnox ger dig inte bara tillgång till ett smart och smidigt sparande. Du får även automatiskt uppladdning av deklarationsunderlag i Fortnox för både ditt företag och din redovisningsbyrå.

Låga avgifter

Den årliga avgiften på 0,48 - 0.616 % exkl. moms är en av marknadens lägsta.

Helt digitalt

Enkel överblick och full insyn i din portfölj. Tillgång till kontot, var och när du vill. 

Tryggt

Investerarskyddet och insättningsgaranti gäller. Alltid trygg inloggning med BankID.

Om samarbetet

Vi vet att du jobbat hårt för din vinst – med Sigmastocks jobbar den för dig! Ett sparande hos oss utgörs främst av aktier. Det gör att sparandet kan skräddarsys efter dig och dina värderingar, utifrån din specifika riskprofil. Det är exempelvis fullt möjligt att välja ett mer hållbart sparande som går i linje med ditt företags värderingar för hållbarhet med med Sigmastocks 5 hållbarhetsfaktorer. Utöver ett smart och smidigt sparande så laddas deklarationsunderlag i form av en årssammanställning dessutom automatiskt upp på ditt Fortnox-konto.

Kopplingen mellan Sigmastocks och Fortnox ger dig inte bara tillgång till ett smart och smidigt sparande. Du får även automatiskt uppladdning av deklarationsunderlag i Fortnox för både ditt företag och din redovisningsbyrå.

Kapitalförsäkring en populär sparform

Som företagskund sparar du i en kapitalförsäkring. En kapitalförsäkring schablonbeskattas på det totala värdet och är en populär sparform för företag. Skatten rapporteras av försäkringsbolaget och du behöver inte fylla i deklarationen på egen hand då försäkringsbolaget sköter rapporteringen. 

Om Fortnox

Fortnox är en företagsplattform med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering och medarbetare. Kunderna får också tillgång till andra företagstjänster och till hundratals externa system genom partnersamarbeten. Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista. Läs mer här.

fortknox logo

 

 

Vanliga frågor om Sigmastocks för företag

Hur kopplar jag Fortnox till Sigmastocks?
Hur kopplar jag Fortnox till Sigmastocks?

Skapa ett Sigmastocks konto via denna sida. Under registreringen identifierar du dig genom att logga in på Fortnox. Resten av kopplingen sköter vi! 

Vad kostar det?
Kostnad

Den årliga förvaltningsavgiften inklusive kapitalförsäkring blir totalt 0,48 - 0,52 % per år beroende på risknivå.

Sigmastocks förvaltningsavgift är 0,28 % per år exklusive moms, och Idun Livs försäkringsavgift är 0,20 % per år. För de portföljer som innehåller räntor tillkommer en underliggande fondavgift på 0,10 % för fonden, vilket beroende på risknivå landar på 0,02 - 0,04 % per år.

En avgift på 0,08 % exklusive moms tillkommer per transaktion. Transaktionsavgiften tas ut på det belopp som det handlas för när aktier och fondandelar köps och säljs. Pristillägget gäller endast Sigmastocks förvaltning och inte din kapitalförsäkring hos Idun Liv. För mer information om kostnaderna för förvaltningen, läs vidare här.

Vad är en kapitalförsäkring?
En populär sparform

Med en kapitalförsäkring läggs dina placeringar (t ex aktier och fonder) i en försäkring som ägs av ett försäkringsbolag. En kapitalförsäkring schablonbeskattas på det totala värdet och är en populär sparform för företag. Skatten rapporteras av försäkringsbolaget och du behöver inte fylla i deklarationen själv.

Vilka är Idun Liv?
Idun Liv

För att bli företagskund hos Sigmastocks behöver du ha en kapitalförsäkring hos vår samarbetspartner Idun liv, vars depå finns hos vår gemensamma depåleverantör Evida. Idun Liv är ett försäkringsbolag som är marknadsledande inom digital förvaltning. Sedan de grundades 2014 har deras försäkringar skapat förutsättningar för en tryggare ekonomisk framtid till sina kunder. Idun Liv erbjuder prisvärda försäkringar, och driver branschen framåt med flexibla och digitala lösningar. Läs gärna mer om Idun liv på deras hemsida.

Vilka är Evida?
Evida

Evida är ett värdepappersbolag som erbjuder depåer, förvaltning och rådgivning. De är depåleverantörer till Sigmastocks för privatpersoner och Sigmastocks för företag, det senare erbjuds med Idun liv. Evida har tillstånd från Finansinspektionens att driva värdepappersrörelse enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och står under Finansinspektionens tillsyn. Läs gärna mer om Evida på deras hemsida.

Vem kan bli företagskund?
Företagskund

Just nu erbjuder vi enbart portföljförvaltning till svenska aktiebolag.