Ett nytt sätt att aktiespara

Vi på Sigmastocks vill göra det enkelt för alla att spara i aktier. Det gör vi genom att erbjuda ett automatiskt aktiesparande i en skräddarsydd portfölj till låga avgifter. När du äger aktier direkt försvinner flera onödiga mellanhänder vilket innebär att du sparar till en lägre avgift. Dessutom har du alltid full kontroll över vad du sparar i eftersom du kan exkludera branscher du inte vill ha i din portfölj. 

Kom igång på några minuter

Spara till en av marknadens lägsta avgifter

Den totala förvaltningsavgiften är mellan 0,35-0,47% inklusive moms. Du hittar all information om våra avgifter här →

Sigmastocks förvaltning

Med vår teknik går matematiska modeller igenom runt 900 bolag varje dag, jämför dem med varandra och sätter ihop en portfölj som passar just dig. Vi tar hänsyn till de nyckeltal som forskning, tillsammans med våra egna tester, visar kan indikera överavkastning över tid. Bolagens specifika värden vägs även samman med aktiepriser, våra krav på riskspridning och dina personliga preferenser. Sammantaget skapar vi ett sparande som vi är otroligt stolta över, och själva använder. Läs om vår förvaltning →

Logga in för att följa utvecklingen

Logga in på ditt konto för att följa ditt sparande. Där kan du bland annat se hur värdet på ditt sparande utvecklas, statistik över innehållet i din portfölj och vilka bolag du äger. Du kan även göra extra insättningar och uppdatera dina inställningar när du vill.

Är det verkligen säkert?

Ja, investerarskyddet och den statliga insättningsgarantin gäller via vår depåleverantör och dess bank. Som kund äger du de värdepapper som ingår i ditt sparande och förblir ägare till dem oavsett vad som händer. Skulle Sigmastocks gå i konkurs händer alltså ingenting med dina investerade pengar.

Sigmastocks står under Finansinspektionens tillsyn, du loggar alltid in säkert med BankID.

Är det riskfyllt att spara i aktier?

Rädslorna kring att spara i aktier är många och ofta handlar de om att man är rädd att förlora sina pengar, vilket är helt förståeligt. Att spara på börsen är aldrig en helt säker investering. Pengarna  kan minska i värde, och det kan de göra oavsett om det är fonder eller aktier man sparar i. Börsen är trots detta en bra plats att spara för den som har tänkt spara länge, statistiskt sett är det faktiskt den bästa platsen för ett långsiktigt sparande! Men det är viktigt att komma ihåg att spara på ett ansvarsfullt sätt och det finns ett par riktlinjer att tänka på för att sänka risken men ändå behålla goda chanser till en bra utveckling.

  • Diversifiera
    Diversifiering betyder att man sprider sina risker genom att spara i flera olika aktier, spridda på olika marknader i världen och inom olika branscher. Så fungerar många fonder och även portföljerna hos Sigmastocks.
  • Månadsspara
    Genom att köpen sprids på flera tillfällen (istället för att köpa allt på en gång) minskar risken för att man råkar köpa en aktie när den är som dyrast, och därmed också risken att förlora pengar i ett specifikt bolag.
  • Spara långsiktigt
    Börsen har visat sig vara en god investering över tid. Och ju längre man sparar, desto större är chansen att pengarna har ökat i värde till den dagen du behöver dem. Pengar som du vill använda inom ett år gör sig bäst på ett sparkonto. Vill du däremot spara till din pension, ett barn eller något du ska göra om 5-10 år så ger du dina pengar allra bäst förutsättningar på börsen. 

Kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i Sigmastocks kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.