Säg hej till en unik spartjänst

Vi på Sigmastocks vill göra det enkelt för alla att spara i aktier. Det gör vi genom att erbjuda något ingen annan kan – en aktierobot som tar hand om aktiesparandet åt dig. Direkt i aktier, i en skräddarsydd portfölj till låga avgifter. Varför aktier? jo, när du äger aktier direkt sparar du till en lägre avgift, då flera mellanhänder försvinner. Dessutom ges du full kontroll över ditt sparande eftersom du helt kan exkludera de branscher du inte vill ha i din portfölj. 

Kom igång på några minuter

Det är enkelt att komma igång. Vi börjar med att lära känna dig lite bättre. Du får svara på frågor om din ekonomi, dina sparplaner, värderingar och inställning till risk. Baserat på dina svar ger vi dig ett sparförslag, med en risknivå som passar dig.

Spara till en av marknadens lägsta avgifter

Den totala avgiften ligger på 0,35-0,39% inklusive courtage, valutaväxling och ISK. Inga andra avgifter tillkommer utöver skatten på ditt ISK. För oss är det viktigt att våra kunder enkelt kan se och förstå vad de betalar för. Hos oss finns inga dolda avgifter. Läs om våra avgifter

Spara smart i våra portföljer 

Med vår teknik går matematiska modeller igenom runt 900 bolag varje dag, jämför dem med varandra och sätter ihop en portfölj som passar just dig. Vi tar hänsyn till de nyckeltal som forskning, tillsammans med våra egna tester, visar kan indikera överavkastning över tid. Bolagens specifika värden vägs även samman med aktiepriser, våra krav på riskspridning och dina personliga preferenser. Sammantaget skapar vi ett sparande som vi är otroligt stolta över, och själva använder. Läs om våra portföljer

Logga in för att följa utvecklingen

Logga in på ditt konto för att följa ditt sparande. Där kan du bland annat se hur värdet på ditt sparande utvecklas, statistik över innehållet i din portfölj och vilka bolag du äger. Du kan även göra extra insättningar och uppdatera dina inställningar när du vill.

Är det verkligen säkert?

Ja. Sigmastocks står under Finansinspektionens tillsyn. Hos oss gäller både insättningsgarantin och investerarskyddet via vår depåleverantör Evida. Du loggar alltid in säkert på ditt konto med BankID.

Men är det inte riskfyllt att spara i aktier?

Rädslorna kring att spara i aktier är många och ofta handlar de om att man är rädd att förlora sina pengar, vilket är helt förståeligt. Att spara på börsen är aldrig en helt säker investering. Pengarna  kan minska i värde, och det kan de göra oavsett om det är fonder eller aktier man sparar i. Börsen är trots detta en bra plats att spara för den som har tänkt spara länge, statistiskt sett är det faktiskt den bästa platsen för ett långsiktigt sparande! Men det är viktigt att komma ihåg att spara på ett ansvarsfullt sätt och det finns ett par riktlinjer att tänka på för att sänka risken men ändå behålla goda chanser till en bra utveckling.

  • Diversifiera
    Diversifiering betyder att man sprider sina risker genom att spara i flera olika aktier, spridda på olika marknader i världen och inom olika branscher. Så fungerar många fonder och även portföljerna hos Sigmastocks.
  • Månadsspara
    Genom att köpen sprids på flera tillfällen (istället för att köpa allt på en gång) minskar risken för att man råkar köpa en aktie när den är som dyrast, och därmed också risken att förlora pengar i ett specifikt bolag.
  • Spara långsiktigt
    Börsen har visat sig vara en god investering över tid. Och ju längre man sparar, desto större är chansen att pengarna har ökat i värde till den dagen du behöver dem. Pengar som du vill använda inom ett år gör sig bäst på ett sparkonto. Vill du däremot spara till din pension, ett barn eller något du ska göra om 5-10 år så ger du dina pengar allra bäst förutsättningar på börsen. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i tjänsten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.