12-03-2017

Nordea inleder samarbete med Sigmastocks

Sigmastocks i kombination med Nordeas breda utbud och konkurrenskraftiga courtage inom aktier ger investerarna en unik möjlighet att ta fram färdiga aktieportföljer och att handla till ett mycket lågt courtage.

Nordea har nyligen inlett ett samarbete med Sigmastocks, som hjälper privatpersoner att spara i aktier utan förkunskaper genom ett enkelt verktyg för aktieförvaltning. I kombination med Nordeas breda utbud och konkurrenskraftiga courtage inom aktier ger detta investerarna en unik möjlighet att ta fram färdiga aktieportföljer, samtidigt som de kan handla till mycket lågt courtage. Allt görs digitalt.

”Sigmastocks är ett intressant och innovativt startup-företag, som har skapat en digital plattform som bygger på både matematik och finansiell forskning. Via plattformen får investerarna möjligheten att kostnadseffektivt vara sin egen förvaltare, samtidigt som de får hjälp med portföljförslag som innehåller både europeiska och nordamerikanska aktier”, säger Katja Bergqvist, chef for Nordeas sparerbjudande

”Nordea har sänkt sitt courtage för aktiehandel kraftigt, vilket har möjliggjort ett samarbete med Sigmastocks. Vi ser stora fördelar med samarbetet för bägge parter”, menar Mai Thai, en av tre grundare till Sigmastocks. "De har dessutom öppnat upp för nya marknader för våra kunder, säger Nanna Stranne, en annan av grundarna till Sigmastocks. Tack vare Nordeas breda utbud kan vi nu även erbjuda portföljer på den europeiska marknaden," avslutar hon.

Tillbaka till föregående sida