23-10-2020

Sigmastocks bygger ny tjänst: “Ett aktiesparande som sköter sig själv”

Fintech-bolaget Sigmastocks har tagit in 14 miljoner och kommer under hösten att lansera en helt ny tjänst. Sigmastocks gamla aktieverktyg kommer att finnas kvar för de kunder som hellre vill använda det, men bolaget kommer framåt att ha fullt fokus på att utveckla den nya tjänsten.

Sigmastocks grundades 2014 av Nanna Stranne Mai Thai och Carl Lindberg. Bolaget har tagit fram ett automatiskt investeringsverktyg som hjälper människor att spara i aktier. Idén är att utmana traditionella fondförvaltare genom att pressa avgifterna. 

Men den som går in på bolagets hemsida idag möts av beskedet att Sigmastocks inom kort kommer att lansera en ny produkt. Det tillsammans med bolaget FPJ, som sysslar med mer traditionell investeringsrådgivning och portföljförvaltning.

“Det här är en helt ny tjänst med ett aktiesparande som sköter sig själv”, skriver bolagets vd Nanna Stranne i ett mejl till Breakit.

Samarbetet går ut på att FPJ använder Sigmastocks teknik i sin nya robotrådgivningstjänst, som kommer att nås via Sigmastocks hemsida. Med hjälp av tekniken kommer FPJ kunna förvalta kundernas kapital direkt i aktier istället för i fonder och på så sätt kommer förvaltningspriserna att pressas, enligt bolaget.  

Tillbaka till föregående sida