31-03-2023

Sigmastocks lanserar aktieförvaltning av tjänstepension

Sigmastocks är den enda digitala portföljförvaltaren som investerar kundernas kapital direkt i aktier och inte i aktiefonder såsom andra robotrådgivare. Nu lanserar bolaget förvaltning av tjänstepension. “Det är oerhört roligt att ta klivet in i denna del av marknaden och erbjuda något helt nytt” säger Nanna Stranne, VD och medgrundare.

Fördelen med att investera direkt i aktier istället för fonder är många. Kunderna har möjlighet att skapa ett personligt sparande, med hög transparens och flexibilitet. Det går t ex att välja bort specifika branscher eller till och med utesluta enskilda bolag. Investeringarna är långsiktiga och bygger på forskning inom kvantitativ förvaltning. Tekniken har utvecklats och testats inom bolaget under flera år och Sigmastocks närmar sig idag 10 000 kunder. 

Mai Thai och Nanna Stranne, grundare. Foto: Nathan Carl

“Vi tar klassisk diskretionär förvaltning till massmarknaden. Tidigare har denna typ av förvaltning endast varit tillgänglig via storbankerna eller exklusiva kapitalförvaltare för de med ett sparkapital på minst 5 miljoner kronor. Vår tjänst är tillgänglig för alla”, säger Mai Thai, även hon medgrundare. 

En eftersatt del av branschen

Pensionssparande har historiskt varit både dyrt och svårt att få överblick över, men framför allt näst intill omöjligt att påverka. Regeländringar de senaste åren har öppnat upp marknaden. “Den som vill flytta sin pension behöver bara identifiera sig med BankID, därefter söker vi upp vilka pensioner som kan flyttas och sedan får kunden hjälp av vår partner Idun Liv med flyttprocessen”, säger Mai Thai.  

Pensionslösningen erbjuds alltså tillsammans med försäkringsbolaget Idun Liv, som tar hand om försäkringen. Sigmastocks förvaltar kapitalet och depån ligger hos Evida, som också är försäkringsförmedlare. 

För ytterligare information, kontakta:
Nanna Stranne, VD Sigmastocks - nanna@sigmastocks.com

 

Tillbaka till föregående sida