12-11-2021

Finansbranschen under lupp när Sigmastocks startar podcast

När Sigmastocks släpper podcast synas en hel finansbransch i sömmarna. Fonder, höga finanslöner och fusk med data är bara några av alla ämnen på agendan. Det är för den sakens skulle ingen tung och trist lyssning, utan en underhållande podcast för den vetgirige.

För den som vill lära sig om aktier, fonder och sparande i stort finns en uppsjö av ekonomipoddar. När Sigmastocks, spartjänsten som erbjuder privatpersoner ett automatiskt sparande direkt i aktier, släppt den egna podcasten Allt som är fel i finans väljer de istället en unik riktning och skiner ljus på finansbranschens mindre smickrande sidor. 

“Vi vill på ett lättsamt sätt gå igenom vad vi tycker är fel i finans – men på ett positivt vis! Lite som ett utvecklingssamtal” Carl Lindberg

Sigmastocks podcast Allt som är fel i finans

Fonder, skenande bopriser och höga finanslöner – för varje avsnitt tar Carl Lindberg, docent i matematisk statistik och Kristina Berndtsson, operativ chef på Sigmastocks sig an ett nytt ämne och diskuterar var det egentligen gick fel, men framförallt hur det kan bli bättre. “Vi vill på ett lättsamt sätt gå igenom vad vi tycker är fel i finans – men på ett positivt vis! Lite som ett utvecklingssamtal” säger Carl Lindberg.

En underhållande podd för den vetgirige
Att just finansbranschen hamnar under lupp när Sigmastocks släpper podcast är för de flesta ingen överraskning. Sigmastocks har sedan starten 2014 uppmanat finansbranschen att öka transparensen gentemot privatpersoner. Framförallt har de gått hårt åt fondernas avgifter och istället erbjudit privatpersoner möjlighet att spara direkt i aktier. Nyligen lanserade de en aktierobot som tar hand om kundens sparande helt automatiskt. Men det är för den sakens skull ingen tung lyssning, utan en underhållande podcast för den vetgirige. “Det är högt och lågt, kanske lite nördigt ibland, men förhoppningsvis lär man sig något om allt som är fel i finans” avslutar Kristina Berndtsson.

Podden finns att lyssna på överallt där poddar finns, till exempel Spotify!

Tillbaka till föregående sida