09-02-2017

Sigmastocks övertecknat i ny finansieringsrunda

Sigmastocks hade under hösten en mycket stark tillväxt, med ett snitt på 20% per månad. Totalt tar nu bolaget in över 8 miljoner, med fokus på ytterligare tillväxt.

Traditionell förvaltning är omotiverat dyrt i förhållande till det värde som genereras, framförallt bland de stora fondbolagen där större delen av småspararnas pengar ligger. Sigmastocks hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier istället. Detta görs via finansiell matematik och en digitaliserad affärsmodell. Inga förkunskaper krävs och avgiftsbesparingen blir på sikt enorm, då den höga procentuella fondavgiften ersätts med en låg prenumerationsavgift.

Det är skrämmande hur mycket pengar som kan sparas med minskade avgifter, säger Mai Thai, en av Sigmastocks grundare. För många av våra kunder handlar det om miljonbelopp extra i pension.
De nya ägarna är bland andra Rytu Invest, Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson. Dessutom deltar bolagets befintliga ägarkrets, med kända namn såsom Lena Apler och Chalmers Ventures.

Sigmastocks tillväxt under hösten har varit helt fantastisk. Vi vill fortsätta investera i deras starka team, och en tjänst som vi ser har en oerhört stor potential både i Sverige och på en internationell marknad, säger Tobias Elmquist, Investment Manager på Chalmers Ventures. Sigmastocks ser mycket fram emot den kommande perioden, som även kommer att innebära tester på utländska marknader.

Finansbranschen står inför stora förändringar och Sigmastocks erbjudande är revolutionerande, säger Nanna Stranne, även hon medgrundare.

Tillbaka till föregående sida