Så kommer du igång 

Så blir du kund hos FPJ:

1

Svara på frågor

Svara på frågor

Först behöver FPJ lära känna dig lite bättre. Du får bland annat svara på frågor om din ekonomi, dina sparplaner, åsikter och värderingar. På så sätt kan sparandet anpassas efter just dig.

2

Få ett skräddarsytt sparförslag

Få ett skräddarsytt sparförslag

Du får ett sparförslag baserat på dina svar med en risknivå som passar dig och utan de branscher du valt bort. Känner du dig nöjd ställer du in ett startbelopp och/eller hur mycket du vill spara varje månad. 

3

Klart!

Klart!

Signera med BankID och ditt sparande är igång! Nu dras ditt månadssparande på autogiro och  dina pengar investeras automatiskt i bra bolag som passar dig.

Följ ditt sparande

Du kan alltid följa ditt sparande hos FPJ genom att logga in på ditt användarkonto på sigmastocks.com. Där ser du bland annat hur värdet på sparandet utvecklas, statistik över innehållet i din portfölj och vilka bolag du äger. Du kan även göra extra insättningar eller uppdatera dina inställningar när du vill.

Är det riskfyllt att spara i aktier?

Det finns många rädslor kring att spara i aktier och ofta handlar de om att man är rädd att förlora sina pengar. Att spara på börsen är aldrig en helt säker investering på så sätt att pengarna aldrig kan minska i värde, det kan de göra oavsett om det är fonder eller aktier man sparar i. Börsen är trots detta en bra plats att spara för den som har tänkt spara länge, statistiskt sett är det faktiskt den bästa platsen för ett långsiktigt sparande! Man ska dock spara på ett ansvarsfullt sätt och det finns ett par riktlinjer för att sänka risken och ändå behålla goda chanser till en bra utveckling.

Diversifiera
Diversifiering betyder att man sprider sina risker genom att spara i flera olika aktier, spridda på olika marknader i världen och inom olika branscher. Så fungerar många fonder och även portföljerna hos FPJ.

Månadsspara
Genom att sprida köpen under flera tillfällen (istället för att köpa allt på en gång) minskar risken för att man råkar köpa en aktie när den är som dyrast, och därmed också risken att förlora pengar i ett specifikt bolag. Att månadsspara är verkligen något vi rekommenderar. 

Spara långsiktigt
Börsen har visat sig vara en god investering över tid. Och ju längre man sparar, desto större är chansen att pengarna ökat i värde till den dagen du behöver dem. Pengar som du vill använda inom ett år gör sig bäst på ett sparkonto. Vill du däremot spara till din pension, ett barn eller något du ska göra om 5-10 år så ger du dina pengar allra bäst förutsättningar på börsen. 

 

Läs mer om portföljerna →

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i tjänsten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.